LA MARINA (II) : LA MÚSICA SÓNA MILLOR A LA MAR

“Un dia, passejant per conèixer l’espai, vàrem veure la pèrgola modernista i vaig dir: Jo vull que la música rock sone ací!“. Quique Medina va saber immediatament que s’havia de recuperar este espai amb música rock i pop de grups contemporanis. L'objectiu de La Marina és integrar-se dins de la ciutat i que la gent descobrisca que este lloc meravellós està més a prop del que es creu.

Read More
HINOJO

Potser l'exili no siga un lloc sinó un estat d'ànim. Un que se semblaria a la malenconia.  A voltes, amb determinats sabors i olors mitiguem eixa nostàlgia. Quan entrem en el pis de Mery una mescla extraordinària d'olors envaeix els nostres sentits. En la cuina que comparteix amb la seua germana Mili es gesten els plats que donen forma a un projecte gastronòmic apassionant anomenat Hinojo.

Read More
Paula G. FurióComment
DANSA VALÈNCIA (III): DAR VOZ AL CUERPO

La vocació intergeneracional d'esta edició de Dansa València es revela com un dels elements indispensables. Una mirada a tot l'espectre de públic però també de creadors. La companyia Dunatacá  amb el seu espectacle Lo inevitable és una aposta clara del festival. Visitem els assajos d'aquesta jove companyia per comprendre la seua visió sobre la dansa contemporània.

Read More
Paula G. FurióComment
DANSA VALÈNCIA (II): #ELLESESMOUEN

La dona està en el centre del món contemporani. La celebració del passat 8 de març a tot el món, però molt especialment a Espanya, ens va fer reflexionar a propòsit del que les dones volen i desitgen per a elles. També sobre allò pel que lluiten. En Dansa València han volgut fixar-se enguany en les dones creadores que utilitzen el seu cos com a mitjà d'expressió universal: una mirada femenina cap al món que habitem.

Read More
Paula G. FurióComment
LA MARINA (I) : LA VALÈNCIA QUE TORNA A LA MAR

Hi ha un llibre escrit per Salvador Raga Navarro que afirma el que pense totes les vegades que passege pel moll i el port de la nostra ciutat: València podria ser la Califòrnia d'Europa. És a dir, un territori per a pioners tecnològics, amb un esperit lliure i bohemi, amb la platja a prop i el millor lloc per gaudir de la millor gastronomia. Açò i molt més és el que proposa La Marina de València.

Read More
Paula G. FurióComment
FALLA CORONA

“Els projectes en la Falla Corona no naixen d'un any per a un altre. El projecte de l'any que ve, per exemple, el començàrem a treballar en 2015. El d'enguany fa un parell de temporades. Ací no hi ha presentació d'esbossos com en les falles més tradicionals. Existeix un equip de treball especialitzat en monuments que cada any presenta a la comissió la seua proposta. Amb el temps hem aconseguit crear certa intriga i que la gent -en la falla i a València- comence a preguntar-se: ‘I què faran enguany en Corona? A veure què se'ls ha ocorregut...’”

Read More
Paula G. FurióComment
BERTA GARCÍA FAET

“Quan torne sent que vaig descobrir València massa tard, i que seria meravellós poder viure, o poder viure més temps, ací, ara que estan passant tantíssimes coses". Este reportatge va a intentar acostar-se mínimament –en fons, forma i textura- a la poesia i a la ment de Berta. Sabem que no és una tasca fàcil però el repte ens sembla fascinant.

Read More
Paula G. FurióComment
ESTUDIO SAVAGE

Passejant per ací m'adone que a València sempre s'han fet coses, solament que abans hi havia altres assumptes que les tapaven. Però València sempre ha sigut creativa. Ara, afortunadament, no tenim res que enlluerne més que açò. És el moment de les xicotetes coses que van generant la identitat de la nostra ciutat.

Read More
Paula G. FurióComment
MARIA RODILLA

“No sóc de València ciutat, sóc de Mislata però tinc molta relació amb el barri de Benicalap. Ultramarinos 154 era la casa dels meus avis i jo sempre corria per ací de xicoteta. Després els meus pares la varen convertir en tenda d'ultramarins i ara la utilitze jo com a centre cultural i dinamitzador d'un barri com Benicalap que, amb els anys, s'ha convertit en un barri perifèric amb poca -o gens- vida cultural”

Read More
Paula G. FurióComment
NOS VAMOS A LA RUTA DEL BACALAO (OTRA VEZ)

Els nostres colzes xoquen en cada gir. Els genolls es claven en els seients davanters. Els abrics ocupen massa lloc i dificulten la vista del conductor. La carretera de Les Palmeres-Sueca està pràcticament buida. Trac el mòbil i encenc la gravadora. Parlen tots alhora. Es percep una emoció nova que naix per transitar alguna cosa que va succeir fa 35 anys

Read More
Paula G. FurióComment
SANTIAGO SÁNCHEZ

“Hi ha coses en la vida que et criden, que necessites explicar o reflexionar”, ens ha confessat al final de la xarrada, amb la gravadora ja apagada. Ens ha dit també que el que més li agrada de València és una posta de sol a l'Albufera. Agafa la moto i en una estona està en el embarcadero amb el seu amic barquer al que no veu fa temps. Amb ell es perd per esta llacuna amb ànima d'espill i conversen fins que cau la nit.

Read More
Paula G. FurióComment
XAVI CALVO

Imaginamos que cuando Xavi Calvo camina por Valencia lo hace mirando hacia arriba. Una de sus debilidades son los pocos rótulos antiguos que se conservan en la ciudad. La ignorancia e insensibilidad de algunos ciudadanos y nuevos empresarios que desprecian esos trocitos de memoria valenciana en forma de diseño es una de los motivos por los que este hombre, de apariencia tranquila y afable, más se enfurece.

Read More
Paula G. FurióComment
OH! MAMIBLUE

La llar de Vero s'assembla molt a un refugi. És ací on esta dona que ha conquistat a més de 80.000 seguidors en el seu compte de Instagram es relaxa i recarrega piles. La seua vida és frenètica i ella caòtica, passional i sincera. Ens està cuinant una versió molt pròpia d'un plat tradicional valencià -arròs amb fessols i naps- mentre la seua dona Jana i el seu fill Álex juguen en el menjador

Read More
Paula G. FurióComment
LAWERTA

Lawer, com li diuen tots aquells que l'estimen -és a dir, tots-, pensa en futbol; somia amb alineacions; escolta els colps de la pilota quan impacta en la porteria; és capaç de diferenciar la gespa del Mestalla de qualsevol un altre del món; sent cadascuna de les milers de veus que canten en un estadi ple de xiquets com ell, és a dir, de bojos pel futbol.

Read More
Paula G. FurióComment
LLIBRERIA DADÁ

A Inma Pérez, la responsable de la Llibreria Dadá de València, li agrada la moda de Tom Ford i Balenciaga, els llibres sobre l'Holocaust, la pintura valenciana del segle XVI, ballar amb la música de Abba i escoltar ben alta la de Led Zeppelin. És una única dona -petita i inquieta- però conté multituds.

Read More
Paula G. FurióComment
ESPAI VERD

L'oratori interreligiós fa olor de cova i la humitat ens fa suar a tots. Antonio ens ha demanat que entrem allí amb la seua filla i el seu gendre. Vol que guardem un minut de silenci i reflexió després de quasi tres hores d'una entrevista que s'ha desenvolupat amb sentit de l'humor i passió, dues de les característiques que millor el defineixen a ell: Antonio Cortés

Read More
Paula G. FurióComment
NUGA MACRAMÉ

“València és una ciutat molt fàcil de viure però ens ho han posat difícil durant molt de temps perquè han prioritzat coses que no eren per a tots. Quan li dónes un poquet a València, València es converteix en una cosa molt especial.

Read More
Paula G. FurióComment
BANJO

A Anna i Iván -les ments que estan darrere de Banjo- els encanta fer la compra al Mercat Central. Als dos els agrada menjar bé i són dels que pensen que, en la majoria d'ocasions, una bona taula és solament l'excusa perfecta per conversar amb amics.

Read More
Paula G. Furió Comment