ESTUDIO SAVAGE

Passejant per ací m'adone que a València sempre s'han fet coses, solament que abans hi havia altres assumptes que les tapaven. Però València sempre ha sigut creativa. Ara, afortunadament, no tenim res que enlluerne més que açò. És el moment de les xicotetes coses que van generant la identitat de la nostra ciutat.

Read More
Paula G. FurióComment
MARIA RODILLA

“No sóc de València ciutat, sóc de Mislata però tinc molta relació amb el barri de Benicalap. Ultramarinos 154 era la casa dels meus avis i jo sempre corria per ací de xicoteta. Després els meus pares la varen convertir en tenda d'ultramarins i ara la utilitze jo com a centre cultural i dinamitzador d'un barri com Benicalap que, amb els anys, s'ha convertit en un barri perifèric amb poca -o gens- vida cultural”

Read More
Paula G. FurióComment
NOS VAMOS A LA RUTA DEL BACALAO (OTRA VEZ)

Els nostres colzes xoquen en cada gir. Els genolls es claven en els seients davanters. Els abrics ocupen massa lloc i dificulten la vista del conductor. La carretera de Les Palmeres-Sueca està pràcticament buida. Trac el mòbil i encenc la gravadora. Parlen tots alhora. Es percep una emoció nova que naix per transitar alguna cosa que va succeir fa 35 anys

Read More
Paula G. FurióComment
SANTIAGO SÁNCHEZ

“Hi ha coses en la vida que et criden, que necessites explicar o reflexionar”, ens ha confessat al final de la xarrada, amb la gravadora ja apagada. Ens ha dit també que el que més li agrada de València és una posta de sol a l'Albufera. Agafa la moto i en una estona està en el embarcadero amb el seu amic barquer al que no veu fa temps. Amb ell es perd per esta llacuna amb ànima d'espill i conversen fins que cau la nit.

Read More
Paula G. FurióComment
XAVI CALVO

Imaginamos que cuando Xavi Calvo camina por Valencia lo hace mirando hacia arriba. Una de sus debilidades son los pocos rótulos antiguos que se conservan en la ciudad. La ignorancia e insensibilidad de algunos ciudadanos y nuevos empresarios que desprecian esos trocitos de memoria valenciana en forma de diseño es una de los motivos por los que este hombre, de apariencia tranquila y afable, más se enfurece.

Read More
Paula G. FurióComment
OH! MAMIBLUE

La llar de Vero s'assembla molt a un refugi. És ací on esta dona que ha conquistat a més de 80.000 seguidors en el seu compte de Instagram es relaxa i recarrega piles. La seua vida és frenètica i ella caòtica, passional i sincera. Ens està cuinant una versió molt pròpia d'un plat tradicional valencià -arròs amb fessols i naps- mentre la seua dona Jana i el seu fill Álex juguen en el menjador

Read More
Paula G. FurióComment
LAWERTA

Lawer, com li diuen tots aquells que l'estimen -és a dir, tots-, pensa en futbol; somia amb alineacions; escolta els colps de la pilota quan impacta en la porteria; és capaç de diferenciar la gespa del Mestalla de qualsevol un altre del món; sent cadascuna de les milers de veus que canten en un estadi ple de xiquets com ell, és a dir, de bojos pel futbol.

Read More
Paula G. FurióComment
LLIBRERIA DADÁ

A Inma Pérez, la responsable de la Llibreria Dadá de València, li agrada la moda de Tom Ford i Balenciaga, els llibres sobre l'Holocaust, la pintura valenciana del segle XVI, ballar amb la música de Abba i escoltar ben alta la de Led Zeppelin. És una única dona -petita i inquieta- però conté multituds.

Read More
Paula G. FurióComment
ESPAI VERD

L'oratori interreligiós fa olor de cova i la humitat ens fa suar a tots. Antonio ens ha demanat que entrem allí amb la seua filla i el seu gendre. Vol que guardem un minut de silenci i reflexió després de quasi tres hores d'una entrevista que s'ha desenvolupat amb sentit de l'humor i passió, dues de les característiques que millor el defineixen a ell: Antonio Cortés

Read More
Paula G. FurióComment
NUGA MACRAMÉ

“València és una ciutat molt fàcil de viure però ens ho han posat difícil durant molt de temps perquè han prioritzat coses que no eren per a tots. Quan li dónes un poquet a València, València es converteix en una cosa molt especial.

Read More
Paula G. FurióComment
BANJO

A Anna i Iván -les ments que estan darrere de Banjo- els encanta fer la compra al Mercat Central. Als dos els agrada menjar bé i són dels que pensen que, en la majoria d'ocasions, una bona taula és solament l'excusa perfecta per conversar amb amics.

Read More
Paula G. Furió Comment