Fotografia del llibre  Valencia 1952  de Robert Frank editat per La Fábrica

Fotografia del llibre Valencia 1952 de Robert Frank editat per La Fábrica


 

Tindre desfici és tindre unes ganes boges de fer coses, "les punyides d'un desig violent"

Així doncs, Desfici és el punt de partida per trobar-nos i parlar de la nostra terra, la nostra cultura, els nostres projectes de futur. Parlarem de la València dels sentits, la que ens anima a crear. La València de la llum i la remor de la mar, la de les oronetes al matí i les cerveses a poqueta nit, la de l'horta, el secà, la marjal, l'Albufera. La de les cadires a la porta de casa i els sopars a la fresca, la de l'esmorçaret, la d'anar al riu, la de les manisetes, l'arquitectura i el disseny, la de les coses fetes a mà, la dels mercats, l'orxata i els arrossos. La de la paella dels diumenges, la de la mistela, la dels artistes, la dels artesans. La València que estem construint.

Hi ha moltes històries que mereixen ser contades. I així ho farem!  

El desfici es un estado de nerviosismo indescriptible, un deseo violento de hacer cosas.

Así pues, Desfici es el punto de partida para encontrarnos y hablar de nuestra tierra, nuestra cultura y nuestros planes de futuro. Hablaremos de la Valencia de los sentidos, la que nos anima a crear. La Valencia de la luz, la del rumor del mar, la de las golondrinas al amanecer y las cervecitas después de trabajar, la de la huerta, el secano, la marjal, la Albufera. La de sacar las sillas a la puerta de casa y las cenas a la fresca, la del esmorçaret, la de ir al río, la de las manisetes, la arquitectura y el diseño, la de las cosas hechas a mano, la de los mercados, la horchata y los arroces. La de la paella de los domingos, la de la mistela, la de los artistas, la de los artesanos. La Valencia que estamos construyendo.

Hay muchas historias que merecen ser contadas. ¡Así lo haremos!

 

 

Nosaltres!

Desfici és un projecte d'amor. Som un grup de periodistes, fotògrafes i vividores repartides arreu del món però quan pensem en la terreta se'ns encén el cor en flama!  Esperem que vingues a gaudir amb nosaltres :)

¡Nosotras!

Desfici es un proyecto de amor. Somos un grupo de periodistas, fotógrafas y vividoras repartidas por el mundo, pero que cuando pensamos en la terreta, se'ns encén el cor en flama!

 
 
desfici_nosaltres_paula.jpg

PAULA G. FURIÓ

DIRECTORA I FOTÒGRAFA

Desficiosa i vivaracha des de menudeta. Com diu sa mare "menja pels ulls". Comunicadora i periodista, el seu idioma matern és la fotografia. DESFICI era el seu somni i ara, per fi, s'ha convertit en realitat :) 

@paulagfurio

desfici_nosaltres_mariaje.jpg

MARÍA JESUS ESPINOSA DE LOS MONTEROS

REDACTORA

Apasionada dels llibres, no és turista sinó viatjera. Cap de projecte de Podium Podcast i periodista en mitjans escrits com Babelia, El País, Jot Down i Letras libres entre altres. 

@mjesusespinosa

desfici_nosaltres_vir.jpg

VIR PALMERA

COL·LABORADORA

La nostra experta en refranys, la neta de Verginieta, ens il·lustra escenes de la vida tradicional valenciana i ens ajuda a no oblidar la nostra cultura oral.

@palmera.vir

desfici_nosaltres_sara.jpg

SARA BIRDS

COL·LABORADORA

A mi definiu-me així: "De los birds de toda la vida, de los de cruces para adentro". La nostra desficiosa més internacional, experta en delirits, coentors i torbamentes

@sarabirds

 
 

‘ASCOLTA!’

Si t'agrada Desfici i ens ho vols dir, estarem superfeliços! 

Conta'ns què et posa desficiós o desficiosa, històries curioses, batalletes, paraules i dits... Tot és benvingut!


Si te gusta Desfici y nos lo quieres decir, ¡estaremos súper felices!

Cuéntanos qué te pone desficioso o desficiosa, historias curiosas, batallitas, palabras y expresiones... ¡Todo es bienvenido!

bondia@desficimagazine.com