NITS DE VI, MATINS D'AIGUA

 
Imatges i text de  Palmera Vir

Imatges i text de Palmera Vir

Al meu cap sona eixe TOC, TOC, TOC com si fóra un pardal que taladra cada neurona que tinc dins d'ell. I la llum que il·lumina la meua cara, deixa la clara evidència d'allò que va passar anit. Val més que hui, senyoreta, no et mires en cap mirall perquè "ausaes mi vida"!

Entre nosaltres no sé massa bé si sigué el Malavida o aquell Marina alta, el que sí que sé, és que ara el meu cos necessita amb majúscules eixa botella d'aigua ben freda que tinc a la nevera, amb una dosi alta de paracetamol. De veritat que no sabeu la bona parella que fan aquests dos. Només s'incorporen dins del meu organisme es fiquen a treballar com a si no hi haguera demà, buscant al maleante que fa que hui el meu cos siga una bajoca.

Des del llit planege una expedició a la cuina, amb la clara missió de buscar el tupper de paella de Verginieta. Amb moviments propis d'un zombi m'arrossegue a poc a poc fins a arribar a la cuina. Allí, la recerca se centra en trobar l'antídot i fer que este diumenge siga menys dur. Per desgràcia, el tupper ha volat, de manera que fent ús de la imaginació que caracteritza als diumenges, passe a fer el següent plat:

Base de coca de sèsam, sobre titot macerat mitjançant una emulsió aromàtica sobre un fons de tomaca cherry. Entre nosaltres i, en petit comitè, et diré que és un sandvitx de tota la vida!, però i que bé queda ficar un bon títol.

Per fi al llit, el refugi que tinc hui, amb la medicina i el suministre alimentari per a un parell d'hores, organitze la programació per a esta vesprada. En primer lloc ens ficarem al dia amb els últims capítols de diverses sèries de Netflix i l'última intervenció de Berto en Late Motiv... Perquè ja se sap que les nits de vi, duen matins d’aigua.

 

En mi cabeza suena ese TOC, TOC, TOC como si fuera un pájaro que taladra cada neurona que tengo dentro. Y la luz que ilumina mi cara deja la clara evidencia de aquello que sucedió anoche. Más vale señorita, que no te mires en ningún espejo porque "ausaes mi vida"!

Entre nosotros no se muy bien si fue el Malavida o aquel Marina alta, lo que sí se, es que ahora mi cuerpo necesita con mayúsculas esa botella de agua bien fría que tengo en la nevera, con una dosis alta de paracetamol. De verdad que no sabéis la buena pareja que hacen estos dos, nada más se incorporan en mi organismo se ponen a trabajar como si no hubiera un mañana, buscando al maleante que hace que hoy mi cuerpo sea una bajoca.

Des de mi cama planeo una expedición a la cocina, con la clara misión de buscar ese tupper de paella de Vergineta. Con movimientos propios de un zombie me arrastro poco a poco hasta llegar a la cocina. Allí, la búsqueda se centra en encontrar el antídoto y hacer de este domingo un día menos duro. Por desgracia, el tupper ha desaparecido de manera que haciendo uso de la imaginación que caracteriza a los domingos paso al la ejecución del siguiente plato:

Base de coca de sésamo, sobre pavo macerado mediante una emulsión aromática encima de un fondo de tomate cherry. Entre nosotros y en pequeño comité os digo que es un sándwich de toda la vida!, pero y lo bien que suena con un buen título.

Por fin en mi cama, el refugio que tengo hoy, con la medicina y el suministro alimentario para un par de horas, organizo la programación de esta tarde. En primer lugar nos ponemos al día en los últimos capítulos de varias series de Netflix y vemos la última intervención de Berto en Late Motiv… Porque ya se sabe nits de vi, matins d’agua.

 
Paula G. Furió