DOTOR

 
Text i imatge:  Sara Birds

Text i imatge: Sara Birds

 
 

Fa un parell de mesos i després de molt de treball, un amic es va doctorar en coses d'art que jo no entenc. Mira, quina emoció incontenible quan m'ho contà. I quan em convidà a esmorzar ja no vull dir-te. Sincerament, la invitació em va fer un poc més d'il·lusió que l'aconseguiment en si mateix. No és que no valore al meu amic que sempre ha sigut una eminència, és més que per València i la contornà qui més i qui menys es prou dotor.

D'acord, no és exactament el mateix, però el segon requereix tanta o més dedicació que el primer si vol exercir-se amb vertadera mestria.

El dotorejar és un art que no està a l'abast de tot el món, perquè mal executat pot acabar sent senzillament xafardeig, i açò no és el corrillo de la Campos. Ací tenim un nivell que mantindre i una tradició que respectar, i per aconseguir-ho és essencial que tota la informació compartida tinga a parts iguals malícsia i gràcia.

Així que, recorda, la propera vegada que reveles una dada substanciosa al teu confident de confiança tira de classe i elegància, que semble que ho fas des de la total innocència. Així, abans que t'adones, tindràs el teu flamant títol de dotor, que no té res a envejar-li al de doctor.

Hace un par de meses y después de mucho trabajo un amigo se doctoró en cosas de arte que yo no entiendo. Mira, qué emoción incontenible cuando me lo contó. Y cuando me invitó a almorzar para celebrarlo ya ni te cuento. En realidad la invitación me hizo un poco más de ilusión que el logro en sí porque, no es que no valore la valía de mi amigo que siempre ha sido toda una eminencia, es que por València y la contornà el que más y el que menos es bastante dotor.  

Que sí, que no es lo mismo, pero lo segundo requiere de tanta o más dedicación que lo primero si se quiere ejercer con verdadera maestría.

El dotorejar es un arte que no está al alcance de todo el mundo, porque mal ejecutado puede acabar siendo simple y llano cotilleo, y esto no es el corrillo de la Campos. Aquí hay un nivel que mantener y una tradición que respetar, y para conseguirlo es esencial que toda información compartida tenga a partes iguales malícsia y gracia. 

Así que, recuerda, la próxima vez que vayas a revelar un dato jugoso a tu confidente de confianza tira de clase y elegancia, que parezca que lo haces desde la inocencia. Así, antes de que te des cuenta, tendrás tu flamante título de dotor, que no tiene nada que envidiarle al de doctor. 

 
Paula G. Furió