DARRERE DE L'U EL DOS

 
Imatges i text de  Palmera Vir

Imatges i text de Palmera Vir

Ho reconec, sóc del grup de gent que s'alça al matí plena de bones intencions. Configure mentalment llistats de feines que he d'anar fent al llarg de dia. És a l'arribada del capvespre quan faig balanç de la productivitat dels meus objectius matiners.

Com que no vull matar-te d'avorriment eludisc el llistat de propòsits que tinc per a avui. El que sí que m'agradaria contar-te és com un refrany em salva, quasi que cada dia, de crisis existencials. Entenem per crisi a l'estat d'ànim que ens paralitza, aquella sensació que fa que no sàpigues cap on tirar.

Mireu, quan sols veges un fum de feines, responsabilitats, compromisos i un llarg etcètera. Respira i pensa:

Darrere de l'u, el dos!

I punt, per punt vas fent, que ja és prou. Però si et trobes en un dia gris com hui, amb un estat anímic greu, atabalat amb molts maldecaps, el meu consell és simplement baixar a esmorzar per raonar en qui siga. Perquè no hi ha millor remei que desconnectar per fer que tot, de nou, comence a funcionar.

Lo reconozco, soy del grupo de gente que se levanta por la mañana llena de buenas intenciones. Me organizo mentalmente listados de trabajos que tengo que hacer a lo largo del día. Con la llegada del anochecer hago cuenta de la productividad de mis objetivos matutinos.

Como no quiero matarte de aburrimiento eludo el listado de propósitos que tengo para hoy. Lo que sí me gustaría que supieses es como un refrán me salva cada día de crisis existenciales. Entendamos por ‘crisis’ ese estado de animo que nos paraliza, aquella sensación que hace que no sepamos por donde empezar.

Mira, cuando solo veas un montón de tareas, responsabilidades, compromisos i un largo etcétera. Respira i piensa:

Darrere de l’u, el dos!

Y punto, por punto vas haciendo, que ya es suficiente. Pero si te encuentras en una de esos días grises como hoy, con estado anímico grave, aturrullado con un sinfín de problemas, mi consejo es simplemente bajar a almorzar y hablar con quien sea. Porque no hay mejor remedio que desconectar para que todo empiece, de nuevo, a funcionar.

 
Paula G. Furió