BACORA

 
Text i imatge:  Sara Birds

Text i imatge: Sara Birds

 
 

Quan pareixia que ens havíem resignat a viure entre flaixos de masclisme ací i allà i que la cosa anava a continuar així sempre, se'ns ha acudit dir que tot lo bé està bé. Així som les dones, pur capritx, tot delirits. En la meua humil opinió pense que ens hem quedat un poc curtes i hauríem d'anar un passet més enllà. En esta època de moviments com #timesup i #metoo propose valencianitzar el concepte a esta vora del mediterrani, perquè ja hem demostrat que qualsevol cosa passada per aquest filtre millora moltíssim, i crear el moviment #finslabacora.

Abans que m'escriga ma mare per renegar-me i llevar-me el dret a l'herència i al cognom familiar per ser una vulgar, vull aclarir que al menys no ho vaig escriure en Setmana Santa, com havia pensat en un principi, i que una bacora només és l'innocent fruit de la figuera. I sí, les bacores queden genial en Instagram. I sí, de nou, també s'utilitza per referir-se als genitals femenins. I no, açò últim no pots posar-ho en instagram. Crec.

Com a fan número un del terme i de desmasclistitzar el vocabulari, propose eliminar de les nostres vides paraules amb significat negatiu com coñazo i adoptar el bacorazo com a sinònim d'èxit total. Així que, sense més, m'acomiade esperant que esta definició vos haja paregut un bacorazo i porteu el #finslabacora com a estandard d'ara endavant.

Cuando parecía que nos habíamos resignado a vivir entre destellos de machismo aquí y allá y que la cosa iba a seguir así para siempre, se nos ha ocurrido decir que tot lo bé està bé. Así somos las mujeres, puro capricho, todo delirits. En mi humilde opinión creo que nos hemos quedado cortas y deberíamos ir un pasito más allá. En esta época de movimientos como #timesup y #metoo propongo valencianizar el concepto a esta orilla del mediterráneo, porque a estas alturas ya he demostrado que cualquier cosa pasada por este filtro mejora muchísimo, y crear el movimiento #finslabacora.

Antes de que me escriba mi madre para reñirme y quitarme la herencia y el apellido por ser una vulgar, quisiera aclarar que al menos no lo escribí en semana santa, como tenía pensado en principio, y que una bacora es el inocente fruto de la higuera. Y sí, las bacoras quedan genial en Instagram. Y sí de nuevo, también se utiliza para referirse a los genitales femeninos. Y no, esto último no lo puedes poner en Instagram. Creo.

Como fan número uno del término y de desmachistizar el vocabulario propongo que eliminemos de nuestra vida palabras negativas como coñazo y adoptemos el bacorazo como sinónimo de éxito total. Así que, sin más, me despido esperando que esta definición os haya parecido un bacorazo y llevéis el #finslabacora por bandera de ahora en adelante.

 
Paula G. Furió