AUSADES

 
Text i imatge:  Sara Birds

Text i imatge: Sara Birds

 
 

Últimament està molt de moda això del minimalisme i estem tots cabuts perduts amb marcar-nos un Marie Kondo i dir adéu-siau a tot allò que no és estrictament necessari en les nostres cases i les nostres vides.

Jo ho he intentat, he llegit el llibre de cabo a rabo i, fins i tot, he agraït el seu servei a la meua roba abans de donar-la. Però res, no he aconseguit més que trobar molt a faltar les meues coses.

Més és més, a mi no intenteu enganyar-me.

Amb esta mania d’economitzar tot a l’extrem, potser no veges el sentit a introduir ausades en el teu vocabulari habitual, però jo estic ací per fer-te canviar d’opinió i guiar-te en el camí del maximalisme innecessari.

Ausades no té un sentit concret i efectivament és prescindible en qualsevol frase, però també és la clau que necessites per donar èmfasi i elegància a les teues respostes. Normalment va seguit d’un “vida” i el seu ús pot convertir-te en l’interlocutor perfecte. També un poc en una iaia de l’interior, però això ara és molt trendy.

Ben utilitzada pot ser la substituta perfecta de “clar, si ho mires així”, ”efectivament” o “ja, això és com tot”. Perquè sí, per molt repetitius que siguen els teus amics, mereixen una bona resposta a les seues històries i els últims exemples no ho són. Si encara estàs preguntant-te si deuries començar a emprar-la, la meua resposta és clara: ausades, mante!

Últimamente se ha puesto muy de moda el minimalismo y nos hemos empeñado todos en marcarnos un Marie Kondo y decir adéu-siau a lo que no es estrictamente necesario en nuestras casas y nuestras vidas.

Yo lo intenté, me leí el libro de cabo a rabo y hasta agradecí su servicio a mis prendas antes de donarlas. Pero nada, no es lo mío, y lo único que he conseguido es echar mucho de menos mis cosas. 

Más es más, a mí que no me intenten engañar.

Con esta manía de economizar todo al extremo, puede que no veas el sentido de introducir ausades en tu vocabulario habitual, pero yo estoy dispuesta a demostrarte que no sabes lo que dices y hacerte entrar en razón y, de paso, en el mundo del maximalismo innecesario.

Ausades no tiene un sentido concreto y efectivamente es prescindible en cualquier frase, pero también es la clave que necesitas para dar énfasis y empaque a tus respuestas. Suele ir seguido de “vida” y su uso te puede convertir en el interlocutor perfecto. También un poco en una abuela del interior, pero eso ahora es lo último. 

Bien utilizada puede ser la sustituta perfecta de “efectivamente”, “claro, visto así” o “ya, es que es como todo”. Porque sí, por muy repetitivos que sean tus amigos, merecen una buena respuesta a sus historias y los últimos ejemplos no lo son. Si a estas alturas aún te preguntas si deberías empezar a utilizarla, mi respuesta es un rotundo: ausades, mante!

 
Paula G. Furió